Young Talent: Fleur Appels


Een aantal van onze oud-stagiaires zetten we nog steeds graag in om te ondersteunen tijdens events, projecten en andere werkzaamheden op kantoor. We spraken onlangs een van deze young talents; Fleur en vroegen haar wat er momenteel dagelijks op haar agenda staat.

Vertel; Fleur en ByDanie, hoe kwam dit precies tot stand? “Ik was een paar jaar terug op zoek naar een afstudeerstage. Dat het een fashion gerelateerde stage moest worden was me al snel duidelijk, maar dat ik uiteindelijk bij dé styliste van Nederland terechtkwam, was toch wel echt een feestje. Mode heeft me altijd al geboeid en Danie was – en is een inspiratiebron. En hoe leuk dat ik nog steeds zo nu en dan voor de website mag schrijven?”

Wat leerde je tijdens je internship? “Tijdens mijn internship verzorgde ik de blogposts op de ByDanie Style Blog. Van trendanalyses tot stijliconen en van beautyproducten tot lifestyle events. Samen met de online editor bedacht ik onderwerpen en schreef ik minimaal vijf posts per dag. Het schrijven op tempo is me echt bijgebleven. Doordat je continu getriggert wordt om up to date te zijn en alles in hoog tempo moet, leer je ook om snel en zorgvuldig te werken. Mijn pen vliegt tegenwoordig over het papier, haha.”

Meest bijgebleven advies van Danie? “Danie staat bekend om haar gave van het mixen en matchen. Iets wat heel veel vrouwen willen, maar niet durven. Danie’s advies om verschillende stijlen met elkaar te combineren is me bijgebleven, want dat is wat fashion echt leuk maakt. Say no to boring! Daarnaast ken ik Danie als een hardwerkende vrouw, die alle ballen in haar leven tegelijk hooghoudt. Styling is hard werken en de modewereld kan hectisch zijn, maar opgeven is geen optie. Soms werken dingen wel en soms niet, maar de aanhouder wint uiteindelijk.”

Beste advies dat je ooit kreeg, van wie? “Het was eigenlijk een vraag die mijn ogen opende: ‘waar word jij echt gelukkig van?’. Door de sleur van alledag vergeten we weleens waarom we doen wat we doen. In mijn geval was dit vooral op zakelijk vlak. Ik deed wat ik voelde dat van mij verwacht werd in plaats van waar ik zelf blij van werd. Ik kan dus ook wel zeggen dat ‘volg je gevoel’ het beste advies ooit is. Zo cliché, maar zo waar.”

fleur3
Photo credits: Jasmijn Stikvoort

Slechtste advies wat je ooit kreeg? “Van iemand in mijn directe omgeving die zei; “Ik zou als ik jou was die Valentino tas niet kopen hoor. Zonde van je geld!” – Voor diegene heb ik gelijk een enkeltje naar de andere kant van de wereld geboekt, dat begrijpen jullie wel.”

Vertel, wat doe je nu precies? “Sinds een jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Met mijn bedrijf Appels Media voorzie ik verschillende bedrijven van communicatie-advies, schrijf ik over van alles en nog wat én verzorg ik social media kanalen van ondernemers, die zelf niet weten hoe ze dit aan moeten pakken. Ik zit dus, als ik niet aan het typen ben, 24/7 online en daar word ik dus echt heel blij van. Waar ik ook heel blij van word, is dat veel van mijn opdrachtgevers uit de mode, beauty of lifestyle branche komen. Branches waar ik me heerlijk in uit kan leven en waar ik me graag in verdiep. Dit maakt het werk nog leuker.”

Is het moeilijk om je steeds in een andere opdrachtgever te verdiepen en hier werk voor uit te voeren? “Ik denk dat het te vergelijken is met het stylen van BN-ers, oftewel het werk van Danie. Ik zie iedere opdrachtgever als een ander poppetje, met een eigen persoonlijkheid en eigen wil. Die kleed ik zo aan dat het past bij de identiteit, bij de huisstijl en bij de vooraf aangegeven wensen en behoeften. Samenwerking is hierbij echt een must. Zonder feedback over en weer kom je er niet.”

 Waar voer je je je werkzaamheden uit? “Negen van de tien werkzaamheden voer ik uit vanuit huis. Ik heb hier tenslotte alles wat ik nodig heb; een laptop, mijn mailbox en toegang tot het internet. Wel werk ik eens in de week buiten de deur. Dan kies ik voor een leuke hotspot in Brabant, waar ik rustig kan werken en lekker kan lunchen. Ken je Nieuwland in Tilburg al? Een echte aanrader.”

 Waar haal je inspiratie vandaan? “Mijn inspiratie komt en gaat. Op het gebied van mode haal ik vooral mijn inspiratie uit magazines zoals Vogue, maar vaak word ik ook geïnspireerd door simpele dingen. Ik spot ook graag outfits bij anderen. Dat brengt me op ideeën. Voor mijn werk is het een kwestie van de juiste timing. Daarom ben ik ook zzp-er. Ik werk wanneer ik inspiratie heb en dat kan ook om negen uur ’s avonds zijn. Als ik bijvoorbeeld schrijf voor een bouwbedrijf, kan het weleens zijn dat ik het niet uit mijn mouw krijg. Dan doe ik mijn laptop dicht, sta ik de volgende ochtend extra vroeg op en glijden mijn vingers over het toetsenbord.”

 Hoe zou je je eigen stijl omschrijven? “Ik omschrijf mijn stijl als vrouwelijk met een stoere twist. Ik raad dan ook iedereen aan om een rock ’n roll tee, een zwart leren jasje en een stel goede biker boots aan te schaffen. Zo vind ik de ‘fishnet panty’ ook helemaal het einde. Een vrouwelijk item, maar toch met een stoer randje. Ook een kanten bodysuit en de vrouwelijke flared jeans vind je in mijn garderobe.”

 Tofste show van Fashion week en waarom? “Sinds ik iets van Fashion Week meekrijg, ben ik helemaal verliefd op modehuis Saint Laurent. Vooral de SS’17 collectie vond ik geweldig, maar ook nu de FALL’17 show is geweest, ben ik nog steeds verliefd. Waarom? Mijn eigen stijl matcht met de ontwerpen van Anthony Vaccarello. Hij houdt van vrouwelijkheid, maar altijd met een edge. Hij houdt van zwart, maar ook van glamour. Ik herken mezelf hierin.”

fleur1  fleur2
Photo credits: Yannis Vlamos

Wat zijn je ambities, wat zou je nog graag willen doen/bereiken? “Mijn ambitie is om nog meer te mogen schrijven voor grote namen. Een column in een tijdschrift of wat meer journalistiek werk voor de toonaangevende Nederlandse bladen zoals Vogue, Grazia of Glamour.”

Hoe ga je dit realiseren? “Door hard te werken, zoals ik bij Danie heb mogen zien. Waar een wil is, is een weg.”

Ps. Wil jij ook graag stage lopen bij ons? Klik hier om te zien welke vacatures er momenteel open zijn.