Weekly Style School Diary: Aan de slag tijdens Amsterdam Fashion Week


Dreams do come true – (oud-)studenten van Style School ByDanie mochten tijdens Amsterdam Fashion Week aan de slag als dresser. Dit houdt in dat zij achter de schermen verantwoordelijk waren voor het kleden van de modellen. Je kunt wel zeggen dat dit een super ervaring is voor de talenten en dat dit geheel past bij de ‘learning by doing-methode’ die Style School ByDanie hanteert. Want, door zelf te doen, leer je toch het meest. Wij nemen je mee achter de schermen tijdens #AFW18.

1

De call time op vrijdagochtend was om 06.30 uur. De Style School meiden stonden dus al vroeg in de startblokken om hun handen uit de mouwen te steken. De eerste show waarbij ze mochten helpen? Maison365.

2

Iedere dresser kreeg een aantal modellen toegewezen en foto’s van de looks overhandigd. Danie zelf was het aanspreekpunt en vraagbaak achter de schermen. Hier doet ze even voor hoe het moet.

3

Ondertussen zitten de modellen in haar en make-up.

4

Team work makes the dream work. Danie geeft de laatste instructies aan de dressers voordat de show begint.

5

Tijdens de fashion show zijn er modellen die meerdere keren omgekleed moeten worden. Dit moet in hoog tempo. Soms heb je als dresser maar 12 seconden om het model te kleden.

6

De line-up! (show Penn&Ink N.Y.)

7

Blije gezichten na een geslaagde show. Style School girls, you rock!

Ambieer jij ook een carrière in de mode? En kun je niet wachten om tijdens grote mode-events zoals Fashion Week je steentje bij te dragen? Schrijf je in voor een cursus of opleiding.