Weekly Style School Diary: Personal Styling or Fashion Styling?


Style School ByDanie is dé styling school van Nederland onder leiding van bekend stylist Danie Bles. Heb jij de ambitie om in de stylingwereld te werken? Dan weet je nu waar je moet zijn. Naast de jaaropleiding Allround Styling, die één schooljaar duurt, biedt Style School ByDanie ook meerdere cursussen aan. Deze cursussen zijn prima te volgen naast een job of andere studie en kennen een duur van 13 weken. In deze 13 weken word je door experts uit het vakgebied styling opgeleid tot een stylist met kennis en praktijkervaring. Wij zetten de cursussen Personal Styling en Fashion Styling op een rij.

Personal Styling
De cursus Personal Styling is een van die cursussen waar je in 13 weken klaargestoomd wordt voor het echte werk. Als Personal Stylist leer je hoe je mannen en vrouwen het best kunt stylen. Jij haalt het beste in iemand naar boven door middel van toffe looks, en houdt hierbij rekening met smaak, persoonlijkheid, kleuren en figuurtypen. Ook wardrobe planning komt aan bod.

Tijdens de cursus word je begeleid door echte professionals. Denk hierbij aan Kelly Huijsman (stylist Chantal Janzen), Yce Sidibeh (de expert in mannenstyling) en Danie Bles zelf. Onder het mom van ‘learning by doing’ daagt Style School ByDanie je met diverse praktijkopdrachten uit om het stylingvak echt te leren kennen. Bijvoorbeeld door personal shopping sessies bij grote modehuizen. Dreams do come true!

1-4

Fashion Styling
Naast Personal Styling is daar de cursus Fashion Styling. Als Fashion Stylist ligt de focus op het creëren van mooi, creatief of spannend beeld. In samenwerking met professionele fotografen, modellen en visagisten ontdek je tijdens de cursus hoe dat in zijn werk gaat. Style School ByDanie geeft je de mogelijkheid om tijdens echte shoots de stylist in jezelf te laten zien. Zo bouw je meteen aan een portfolio. Een goede start van een carrière als Fashion Stylist. Verzorg jij binnenkort de styling van campagnes voor grote merken en magazines? Ook hier geldt: learn from the best!

2-3