Weekly Style School Diary: masterclass fotografie van Martijn Senders


Volg je een cursus of jaaropleiding op Style School ByDanie, dan zal het je niet verbazen dat je het woord ‘mode’ vaak hoort. Als stylist ben je namelijk onderdeel van de modewereld. Maar het styling vak heeft meer om het lijf. Het vraagt vakkennis, oog voor trends en know how van diverse facetten op de set om een succesvol stylist te zijn.

Tijdens de eerste PR-shoot maakten de Allround Styling studenten al kennis met fotograaf Martijn Senders. Hij is hét gezicht achter de prachtige foto’s, die telkens uit de Style School shoots komen. Er zit volgens Martijn een wereld van verschil tussen een kiekje en een foto. Een kiekje maak je snel, over een foto denk je echt na. En nadenken, dat doen we op Style School ByDanie veelvuldig. De stylisten in spe zijn continu in de weer om stijlvolle, vernieuwende looks samen te stellen voor fotoshoots en werken binnenkort weer samen met topfotograaf Martijn. En dat doen ze niet zonder dat Martijn ze heeft klaargestoomd voor de shoot. Hij vertelde ze over belichting, auteursrecht en nabewerking. Kijk je mee?

1-1

Martijn Senders weet alles over fotografie en staat het liefst zelf achter de camera. Hij verruilde zijn camera eenmalig voor een groep enthousiaste studenten.

2-1

Een masterclass fotografie is weer eens wat anders dan modetrends, catwalkanalyses en personal shoppen.

3-1

Tijdens de masterclass showde Martijn hoe belangrijk licht is voor een goede foto. Learn from the best!

4-2

De studenten konden ook met al hun vragen bij topfotograaf Martijn terecht. Er staat binnenkort namelijk een shoot op het programma. Spannend!

5-1

Bedankt Martijn voor een leerzame les!