Weekly Style School Diary: backstage during a shoot


Vorige week was de studio van Witman Kleipool in Amsterdam hét modeterritorium van de Allround Styling studenten. Er stond namelijk weer een leerzame praktijkopdracht op het programma. De studenten verzorgden de styling van een studio shoot met het thema STUDIO 54. Met modellen van Ulla Models, fotograaf Martijn Senders en make-up artist Christel Man vormden onze stylisten het perfecte team. Style School ByDanie regelde de locatie en het team, de studenten waren verantwoordelijk voor het concept, de kleding, accessoires en achtergrondprops. Fotograaf Simone Frank legde dit styling avontuur vast. Neem een kijkje achter de schermen!

1

Een stylist gaat nooit zonder een idee naar de set. De studenten bedachten een concept en werkten dit uit in een moodboard.

2

Eenmaal op de set worden de wildste styling dromen van onze studenten werkelijkheid. Alle items worden uitgestald, alle accessoires komen tevoorschijn en de modellen worden gekleed in de tofste looks.

3

De magische handen van make-up artist Christel Man werden ingezet voor prachtige haar – en make-up looks.

4

Een goede stylist heeft oog voor detail. De details kunnen namelijk het verschil maken. Deze fantastische look is klaar om op de foto te gaan.

5

On set: action!

Droom jij ook van een carrière in de mode? En wil je niets liever dan de verschillende facetten van styling ontdekken? Schrijf je dan in voor de jaaropleiding Allround Styling. In één schooljaar word je opgeleid door toppers uit het vak en ga je zelf als stylist aan de slag tijdens shoots. Chase your dreams!