Weekly Style School Diary 9 – Expo Tim Walker


Hi ByDanie girl,

Voor een kijkje achter de schermen bij Style School ByDanie ben je hier aan het juiste adres. Style School ByDanie is hét opleidingsinstituut voor styling, onder leiding van Nederlands’ bekendste stylist Danie Bles. Met deze bekende Creative Director aan het roer is de Style School de plek om je te ontwikkelen tot een stylist met know how van alle facetten van het stylingvak. Inspiratie is een belangrijk speerpunt tijdens onze lessen. Danie noemde al eerder het belang van inspiratiebronnen en zegt: ‘kijk eens om je heen. Inspiratie is overal. Musea, steden, culturen, mensen, films en muziek.’ Daarom gingen de Allround Styling studenten op excursie naar het Noordbrabants Museum.

1
Het Noordbrabants Museum toont dit najaar als eerste en voorlopig enige museum de 26 kunstwerken van fotograaf Tim Walker.

 2

De levensgrootte foto’s van Tim Walker zijn het antwoord op De Tuin Der Lusten, geëxposeerd in het  Museo Nacional del Prado in Madrid. Walker liet zich inspireren door Jheronimus Bosch, een meester in de kunst.

3

Eenmaal in het museum werden onze studenten rondgeleid langs deze bijzondere kunstwerken. Zo leerden zij de werken gedetailleerd te bekijken, hun eigen interpretatie de revue te laten passeren, te ontdekken wat de maker ermee bedoeld heeft en hoe ze dit om zouden kunnen zetten in een creatief idee. Inspiratie is echt overal. Het bezoeken van musea biedt verrijking als je werkzaam bent in de mode, maar ook in vele andere beroepen.

4 

Tim Walker liet zich inspireren door de Tuin Der Lusten en pikten hier elementen uit zoals de schelp en slangen. Eva wordt in veel van zijn kunstwerken afgebeeld, omdat zij volgens hem staat voor de imperfectie van de mens. Zij gaf toe aan de verleiding van de appel. Imperfectie staat in deze expositie centraal en wordt op meerdere manieren afgebeeld.

 5

Onze studenten keken hun ogen uit. Een expositie zoals deze is inspirerend en roept vragen op. Over beelden gesproken waar je naar kunt blijven kijken – daar behoren deze zeker toe.

 6

Na de expositie was er tijd voor een break en een momentje om alles samen door te spreken. Wat hebben we nu eigenlijk gezien? En op welke manier heeft dit het creatieve proces bevorderd of gestimuleerd? Fashion is like art!

 Zie jij ook inspiratie in alle hoeken? Is mode voor jou meer dan alleen kleding? Dan is het vak van stylist wellicht iets voor jou. Klik hier voor meer informatie over ons cursusaanbod.