Design Talents ontwerpen voor Specsavers


Afgelopen week werd de winnaar van Specsavers’ Dutch Design Talent 2015 bekend gemaakt – en wij waren erbij.

We vinden het heel cool dat Specsavers jonge designers een podium biedt om hun eigen stijl en ideeën door te vertalen naar een brillencollectie en dat deze brillen ook daadwerkelijk beschikbaar zijn voor een groot publiek.

Dit jaar is Janna van Vugt de gelukkige winnares! Haar ontwerp: Pastel Pop kreeg een meerderheid van de stemmen en werd beoordeeld met ‘meest aansprekend en meest verrassend’ Voor het winnende montuur koos Janna ervoor om een hoornprint te combineren met roze pastel. Haar montuur is voor vrouwen die zich willen onderscheiden maar tegelijk ook vrouwelijk willen zijn. Sonny Roffel ging naar huis met de tweede prijs en ook zijn monturen waren heel tof! Sonny werd geïnspireerd door illusies en in zijn ontwerpen wist hij heel bijzondere combinaties van structuren en materialen te creëren.

Naast Janna en Sonny, streden Bastian Visch en Joelle Boers ook mee – en ook deze monturen mogen er zijn! In Bastian’s – gedurfde – monturen is een prachtig kleurverloop zichtbaar en Joelle’s monturen hebben heel mooie geometrische patronen.

Lucky us want vanaf vandaag liggen alle monturen in de winkel! Nieuwsgierig? Check dan hier waar je de dichtstbijzijnde store kunt vinden.