Jimmy Nelson exposeert met ‘ONLY NEW’


Fan van Jimmy Nelson? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Nelson heeft namelijk een nieuwe tentoonstelling in Rademakers Gallery in Amsterdam. Met ‘ONLY NEW” presenteert de Brits-Nederlandse fotograaf kleurrijke portretten van inheemse volkoren. Hij maakte deze foto’s voor zijn nieuwe boek dat in het najaar van 2018 wordt gelanceerd.

Jimmy Nelson heeft sinds 2017 zeven nieuwe reizen gemaakt. Dit is het begin van zijn tweede boek. Hiervoor wil Nelson 35 nieuwe volkeren bezoeken en om het cultureel erfgoed van de volkeren te vieren gaat hij ze ook interviewen en filmen. Welke volkeren hij op gaat zoeken is heel divers. Van de Khanys rendierherders in het Noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone.

Jimmy Nelson (1967) fotografeert al dertig jaar. Sinds 1997 werkt hij ook in opdracht en fotografeert hij unieke culturen met een traditionele vijftig jaar oude plaatcamera.  Al bijna acht jaar reist Nelson de wereld over om de meeste afgelegen plekken & volkoren te fotograferen. Hij wilt vast leggen wat dreigt te verdwijnen.

Kortom een super mooie, inspirerende tentoonstelling, die zeker een bezoekje waard is!

5 oktober – 5 november 2017
Rademakers Gallery – KNSM-Laan 291 – Amsterdam
https://www.rademakersgallery.com/

 

Jimmy Nelson - Only New - 3  Jimmy Nelson - Only New - 4