Roast Chicken Bar


Deze hippe Haarlemse hotspot vind je aan de turfmarkt 26 en is tot 17.00 uur beter bekend als de Egg Store. Bestel hier vooral de gepocheerde eieren met spinazie en zalm op een brioche broodje of ontbijt er op de zondagmorgen met fried erg, bacon, avocado en kaas wat ze bij Roast ook wel ‘The Hangover’ noemen. Je komt overigens op zondag zeker snel over die hangover heen tijdens de Sunday Roast, waar je naast een fijn ontbijtje en goed gezelschap ook live muziek voorgeschoteld krijgt.

Door de grote dakramen is de ruimte lekker licht, wat maakt dat je hier ook prima overdag met je laptop kunt werken. De aangeplakte posters op de muur, het werk van Selwyn Senatori en de vintage aankleding zetten de juiste sfeer en ook de artworks maken het plaatje compleet.

Waar we natuurlijk voor kwamen was de kip. Bij Roast kies je heel easy voor een hele óf halve kip – de keuze was nog nooit zo gemakkelijk;-). Bestel er nog een fijne colesaw salade, geroosterde mais of portie patat bij, whatever you like. De kip is heerlijk mals, goed gekruid en laat je bestek gerust links liggen. De sausen die ze samenstelden mogen ook niet vergeten worden, spice it up met de pittige saus of kies de mildere variant.

Ga je Roast ook snel bezoeken? Wij adviseren je op vrijdagmiddag te gaan. Door de vinyl plaatjes die dan gedraaid worden is deze Funky Friday perfect als start van ‘t weekend. Zoals je onze foto’s ziet, is de setting super fotogeniek, dus Instagramwaardig. Vergeet #roastit #hotchicks niet toe te voegen, ze maken de experience helemaal af!