Heineken opent Bakery


Yes, je leest het goed. Heineken heeft zojuist The Heineken Bakery geopend waarbij brood gemaakt wordt van het Heineken A-gist. Hoe tof?!

In de tijdelijke bakkerswinkel aan de Vijzelgracht 37hs kun je van 18 tot 21 maart het unieke brood proeven. Om een perfect eindproduct te creëren werd samengewerkt met Meester Boulanger Mark Plaating. Het geheim zit ‘m in de unieke A-gist, een gist dat het sinds het eind van de negentiende eeuw wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen. Dat Heineken goed is in het neerzetten van een perfecte bier wisten we al langer, vandaar dat ze zich ook afvroegen wat er nog meer mee geproduceerd kon worden. Bij gist wordt ook vaak aan brood gedacht, vandaar de stap naar The Heineken Bakery.

Wat er precies voor brood ontstond? Een borrelbrood met een fijne bite, die je weer perfect kunt combineren met een glas Heineken – en wij vrouwen het liefst met een glas wijn. Benieuwd? Wil je het brood zelf proeven? Hurry up, bezoek de store dit weekend (open van 12.00 tot 21.00 uur) en laat ons weten wat je ervan vond.

Heineken