Where to go: Timothy Oulton


Brits, met een wereldvisie: Meet Timothy Oulton. Dit gave Britse interieur merk is vernoemd naar de creatieve directeur en eigenaar: Mr Oulton. Timothy Oulton is een fashionable interieurmerk dat in meer dan 30 wereldsteden vertegenwoordigd is: van New York en Los Angeles tot Londen, Milaan , Parijs en ook Amsterdam staat tussen het rijtje

Timothy Oulton opende haar deuren in 2012 in Amsterdam, waar de winkel is gevestigd in een voormalige 19e eeuwse kerk op de Amstelveenseweg, ‘de Schinkelkerk’, vlakbij het Vondelpark.

.Processed with VSCO with a6 preset  Processed with VSCO with a6 preset

Timothy’s vader, Philip, had een eigen antiek zaak en al op jonge leeftijd ontstond de liefde voor antieke interieur stukken. “Deze vroege aanraking met de antiek industrie, de goede kwaliteit en de verfijnde manier waarop de vintage items waren gemaakt, heeft een grote impact gehad op hoe ik vandaag de dag mijn meubels maak.’’

Processed with VSCO with a6 preset

Alle items uit de collectie worden handgemaakt volgens traditioneel Brits vakmanschap en kenmerken zich door de klassieke ontwerpen met een moderne twist. Er zit veel aandacht aan de materialen van 100-jaar oud hergebruikt hout uit Engeland, tot hand gekozen leren huiden uit Argentinië.

Processed with VSCO with a6 preset  Processed with VSCO with a6 preset

Timothy Oulton zoekt in zijn nieuwe collecties steeds de grenzen op van interieurontwerp. Kenmerkend is de mix tussen erfgoed en innovatie.

Rex Image

Niet alleen Team ByDanie is fan van Timothy Oulton. Wist je dat Beyonce én Paris Hilton bovenstaande Rex Mirror allebei thuis hebben?

Processed with VSCO with a6 preset

Danie’s favoriet?
De Cabana Yeti Chair! De stoel is geïnspireerd op relaxt outdoor lounging. Hij is ruig van uiterlijk maar heerlijk zacht door de schapenvacht uit Nieuw Zeeland.

Kan je wel wat interieur inspiratie gebruiken? Bezoek de Timothy Oulton store
Amstelveenseweg 136, 1075 XM Amsterdam