Where to go: Alexander McQueen docu


De herfst komt er langzaam maar zeker weer aan en wat is er lekkerder dan in het weekend een biosje te pakken? Niks toch?! Voor de modeliefhebbers onder ons nóg beter nieuws want vanaf nu kunnen we twee vliegen in een klap slaan; namelijk cosy met je vrienden of vriendinnen een filmpje pakken én tegelijkertijd geïnspireerd raken! De biografische documentaire over Alexander McQueen is namelijk nu te zien in de Nederlandse bioscopen en vertelt het verhaal van de zeer succesvolle, Britse modeontwerper.

In de docu wordt het verhaal van McQueen vertelt, een ambitieuze jongen waarbij knippen, rijgen, passen en meten met de paplepel werd ingegoten. Uiteindelijk kwam hij terecht bij de beroemde Italiaanse ontwerper Romeo Gigli, wat ervoor zorgde dat hij uiteindelijk bij het wereldberoemde en meest succesvolle modehuis Givenchy aan de slag kon. Zijn succes bij Givenchy leidde tot het ontwerpen voor grote beroemdheden, en zeker niet de minste. Zo ontwierp hij onder andere voor Rihanna, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham en zelfs your highness prinses Kate Middleton.

Helaas ging het in het leven van Alexander McQueen niet altijd alleen maar over rozengeur en maneschijn.. De documentaire weet precies de juiste balans van zijn talent en anderzijds zijn grote verdriet in beeld te brengen en is daarom als je het ons vraagt een echte aanrader.

Deze bijzondere docu draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen so go check it out!