Concept Stores We Love!


In Amsterdam barst het van de conceptstores waar je geweldige items kunt scoren! (like!) Een concept store is minder commercieel dan de grote modeketens en heeft merkjes die je niet snel op andere plekken vindt. Wij hebben enkele van onze favorieten in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

COTTONCAKE
Een absolute topper is COTTONCAKE, deze store is ontstaan door én draait om de passie voor de items die zij verkopen. Je merkt bij deze winkel dat de eigenaars volledig achter hun concept en items staan. Je kunt hier een festival outfitje scoren, maar net zo goed een zachte trui. Het assortiment is gevarieerd maar schreeuwt toch COTTONCAKE. Naast kleding van allerlei uiteenlopende merkjes kun je hier ook slagen voor jewellery en schoenen.
Geniet ernaast van een heerlijke COTTONCAKE smoothie bowl of een verse spring roll in het bijhorende café. (we love!)
1e van der Helststraat 76-hs

KOLIFLEUR
Bij deze store kun je perfecte tweedehands items scoren. Kolifleur heeft een unieke collectie met moderne secondhand kleding. Je vind hier onder andere merkjes zoals Dries van Noten en Carven. Ook verkoopt de store Scandinavische labels zoals Acne en Baum und Pferdgarten. In deze winkel zijn alle items persoonlijk geselecteerd door de eigenaresse en kun je hier onder andere prachtige keramieken, leren items en jewellery vinden van jonge Nederlandse ontwerpers.
Frans Halsstraat 35

FRIDAY NEXT
Ook een grote favoriet is Friday Next! Dit is een samensmelting van interieur, mode, design en horeca. Voor de échte leuke interior items moet je hier zijn, van kleine accessoires tot allerlei soorten meubels; je vindt het hier! Een goed adresje om veel inspiratie op te kunnen doen onder het genot van caesar sandwich of een lekkere kop cappuccino. Je kunt hier grote bekende merken maar ook exclusieve collecties van Nederlandse ontwerpers vinden. We love this concept!
Overtoom 31

SPRMRKT
Fashion, fashion, fashion! Contemporary and progressive. Deze store heeft ‘t. (& we want it!) Zoals de naam misschien al doet vermoeden, diende dit gebouw eerst als supermarkt. Nu heeft SPRMRKT een totaal andere vibe. Deze store zelf is al een inspiratie, neem zeker is een kijkje! Naast kleding hebben ze ook accessoires, boeken en design objects.
Rozengracht 191-193

NOBODY HAS TO KNOW
In deze store wordt voornamelijk unieke kleding verkocht van eigen merk NHTK Design. De kleding van dit merk is gemaakt en geschikt voor elk lichaamstype, er wordt niet gekeken naar leeftijd, maat of geslacht. In de kleding vind je dus ook geen maatlabels terug! Wow! Key bij dit merk is dat je je goed voelt in de kleding. De meeste kleding in de store is dan ook unisex. In de store worden er ook andere artikelen van jonge kunstenaars en ontwerpers verkocht. Zeker een bezoekje waard!
Ceintuurbaan 320-1