100% made by WOMAN


Glamour maakt een feministisch statement met nummer dat 100% gemaakt is door vrouwen.

Glamour staat voor ‘girls need to support girls’. En dat wordt maar al te duidelijk in het nieuwe november issue van Glamour. Zeventien landen maken namelijk een feministisch statement door een geheel nummer te wijden aan alleen vrouwen! Landen als Frankrijk, Spanje en IJsland tot aan landen als Brazilië en de VS, allemaal wijden zij hun gehele nummer aan vrouwen.
Op 3 oktober lanceert Glamour wereldwijd haar november nummer. Op alle covers staat actrice & activist Zendaya in het Stella McCartney-shirt op de cover. Glamour wil hiermee een statement maken voor feminisme en gendergelijkheid. Ook wil Glamour het vrouwelijk talent ondersteunen en stimuleren.

Hoe tof is dit? Een nummer speciaal gewijd aan de vrouw! Dit betekent natuurlijk niet dat Glamour tegen mannen is. In tegendeel! Glamour wil er naar streven dat vrouwen en mannen in dezelfde branche met dezelfde functie hetzelfde betaald krijgen, dat meer vrouwen topfuncties bekleden en dat er bijvoorbeeld eindelijk eens een vrouwelijke premiere komt.
Het doel van Glamour is dan ook een beweging te creëren.

Het T-shirt dat Zendaya draagt op de cover werd op 2 oktober met trots gepresenteerd in Stella McCartney haar show tijdens Fashion Week. Haar boodschap achter het T-shirt was dat ze een T-shirt wilde maken met een gevoel dat vrouwen macht geeft, ze aanmoedigt om ‘naar binnen’ te kijken en natuurlijk om van zichzelf te houden. Een super mooi statement voor de gelijke rechten van vrouwen.

#PoweredbyWoman 

Glamour_Cover_1117_NL_nocode